Últimas noticias Hemeroteca

Martes, 07 de Abril de 2020

Otras localidades

CORONAVIRUS | EN DIRECTO CORONAVIRUS | EN DIRECTO 140.510 casos confirmados (5.478 más en 24 horas) y 13.798 muertos (743 en 24h)

Mossèn Tomàs no es podrà acostar a més menors

El Vaticà li prohibeix també tornar a cap dels pobles on va exercir després dels 12 casos

Xavier Roca i Maria Teresa Cebrià, del Bisbat

Xavier Roca i Maria Teresa Cebrià, del Bisbat / Andrea López

El Mossèn Tomàs, que ara té 91 anys, té prohibida l'entrada a Vilobí d'Onyar, Arbúcies, l'Escala, Les Preses, Siurana i la Vall de Llémana.Tampoc podrà exercir més com a capellà de cara al públic i haurà de viure a la residència sacerdotal de la província de Girona que decideixi el bisbe.

Així ho ha decidit el Vaticà i ho ha anunciat avui el portaveu del Bisbat de Girona, Xavier Roca

El capellà haurà de demanar perdó a les més de 12 víctimes de les quals va abusar, tot i que no s'ha especificat si es farà presencialment, o a través d'un comunicat.

Sobre els abusos que van tenir lloc mentre feia de capellà al col·legi Bell-lloc de Girona, el Vaticà no s'ha manifestat perquè és un espai fora de l'Església.

Amb aquestes mesures adoptades pel Vaticà, el bisbat de Girona dona per tancat aquest cas, que la justicia ordinària va arxivar fa mesos perquè considerava que els fets havien preescrit.

Per la seva banda, l'Ajuntament de Vilobí d'Onyar creu que les mesures preses per la Santa Seu són insuficients i que els delictes no haurien de prescriure. Per això lamenten que no hi puguin haver conseqüències penals.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?