Últimas noticias Hemeroteca

Domingo, 19 de Enero de 2020

Otras localidades

La Generalitat evitarà que es construeixin almenys 5.000 cases a la Costa Brava

Ho marcarà el futur pla urbanístic del litoral, que veurà la llum a principis de novembre

El secretari d'Hàbitat Urbà Agustí Serra assegura que salvaran terrenys per evitar "barbaritats urbanístiques"

El secretari d'Hàbitat Urbà i Territori de la Generalitat, Agustí Serra, en l'entrevista a 'Soroll Girona' /

La Generalitat evitarà que es construeixin almenys 5.000 cases a primera línia de la Costa Brava. Ho marcarà el futur pla urbanístic del litoral, que veurà la llum a principis de novembre. El secretari d'Hàbitat Urbà assegura a Ràdio Girona que salvaran tots els terrenys que puguin per evitar "barbaritats urbanístiques".

Amb aquest pla, la Generali-tat està revisant 165 sectors on es podrien arribar a construir més de 20.000 habitatges a la Costa Brava. En una entrevista al programa Soroll Girona, el secretari d'Hàbitat Urbà Agustí Serra ha anunciat que com a mínim una quarta part, uns 5.000 habitatges, s'esborraran del mapa. Preguntat sobre el pla urbanístic de l'Alt Pirineu, que ha desclassificat sòls amb un potencial de 4.706 habitatges, ha assegurat: "A la Costa Brava estaríem parlant de xifres molt més altes".

La resta de terrenys o en sortiran intactes o el govern els retallarà. Agustí Serra promet preservar tot el que puguin per evitar l'especulació urbanística. Assegura que els planejaments sobre el paper contemplen molts més edificis a primera línia de mar dels que ara mateix hi ha construïts o s'estan aixecant

Serra admet que desclassificant aquests terrenys podran haver de pagar indemnitzacions milionàries, però que estan estudiant evitar aquest risc al màxim. "A partir de les sentències que hi ha hagut fins ara, els nostres juristes estan intentant evitar aquesta indemnització. Això no vol dir que ho aconseguim en tots els casos", afirma.

Està previst que el pla vegi la llum a principis de novembre. Abans, el govern anirà municipi per municipi per acabar-lo de consensuar amb cada ajuntament.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?