Sociedad

Parlem amb el president del Col·legi de Metges de Girona

Entrevista a Josep Vilaplana

El president del Col·legi de Metges de Girona / Ràdio Girona

Girona

El Col·legi Oficial de Metges de Girona té 3.000 col·legiats. En el primer semestre ja s'han fet 130 noves col·legiacions on es veu com la professió va canviant la cara... les noves altes des del 2013 hi ha més dones que homes. Parlem de qüestions d'actualiat amb el president, el doctor Josep Vilaplana.

Josep Vilaplana, president del Col·legi de Metges de Girona

09:21

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000197249/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

En els darrers anys, han crescut les dones i els estrangers dins la professió. Dels 173 metges que s'han col·legiat a les comarques de Girona aquest any, 77 són estrangers.

Josep Vilaplana, president del Col·legi de Metges, diu que això demostra que Girona té un dèficit de vocacions al territori, però que alhora, és un destí atractiu pels metges estrangers. El problema, però, és que la majoria tenen títols d'especialitat que no es poden homologar aquí.

Vilaplana també ha emfatitzat que amb la crisi es van reduir les places d'especialització, i això suposarà un problema ara, amb la jubilació massiva dels metges que van néixer durant el baby boom.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00