Sábado, 26 de Septiembre de 2020

Otras localidades

ÚLTIMA HORA | COMUNIDAD DE MADRID ÚLTIMA HORA | COMUNIDAD DE MADRID Dimite Emilio Bouza, el 'Fernando Simón' madrileño, 48 horas después de ser nombrado

Tàrrega vol que alguns dels espais que es munten per la Fira perduri per la ciutat

L'alcaldessa creu que sent la capital del teatre i no tenir un edifici de titularitat pública per fer teatre o altres tipus d'activitats és un dèficit que cal esmenar. Avui, inauguració de la 39 FiraTàrrega amb 42 obres, vuit d'elles de companyies lleidatanes

L'espectacle inaugural de FiraTàrrega 2019 és un espectacle de dansa vertical, amb música clàssica i ballarins desafiant la gravetat.

L'espectacle inaugural de FiraTàrrega 2019 és un espectacle de dansa vertical, amb música clàssica i ballarins desafiant la gravetat. / WEB COMPANYIA DELREVES

L'ajuntament de Tàrrega vol que algun dels espais efímers que a partir d'avui, 5 de setembre, s'utilitzaran per les representacions de la fira de teatre pugui mantenir-se al llarg de l'any i sigui propi de la ciutat.

Alba Pijuan (alcaldessa Tàrrega): / "A nivell d'infraestructures, s'hauria de treballar d'una altra manera perquè (algunes de les que es munten per la fira) quedéssin també per Tàrrega" / RÀDIO LLEIDA

Ara, Tàrrega, tot i ser la capital del teatre, no té cap edifici de titularitat pública on fer-hi teatre. Per contra, quan arriba la Fira de Teatre, hi ha carpes que cal llogar i altres espais que s'habiliten expressament i que després desapareixen.

L'alcaldessa, Alba Pijuan, creu que després de 39 anys de fira de Teatre ja és hora que Tàrega tingui espais escènics propis que perdurin.

Punt Violeta

Són 150.000, segons Pijuan, les persones que visitaran Tàrrega des d'avui i fins diumenge, atretes per un certamen cada cop més global i exitós i que enguany estrena un Punt Violeta d'informació i atenció a les víctimes d'agressions sexistes.

Suport al talent lleidatà

Pel que fa a l'àmbit artístic, en aquesta Firateatre 2019 es podran veure fins a 42 obres diferents, moltes d'elles estrenes a l'estat espanyol en 175 funcions. Quant a professionals de la contractació d'espectacles haurien confirmat la seva presència prop d'un miiler..

Tot i la dimensió internacional de FiraTarrega, que enguany compta al cartell amb 6 obres estrangeres, aquest certamen segueix apostant pel talent local. Aquest 2019 són vuit les companyies lleidatanes que porten els seus espectacles a Tàrrega. Una d'elles és la Companyia Gloria Ribera, que debuta a la Fira i ho fa amb l'espectacle "Versiones parciales y erróneas de mi vida y mi gloria", en què barreja el cuplé i el tango amb crítica social.

Dansa vertical

I pel que fa a l'espectacle inaugural, que serà avui a les 9 del vespre a la plaça Major, cal dir que anirà precedit d'un debat sobre els espais públics en què hi participaran el filòsof Xavier Antich i la directora del Mercat de les Flors de Barcelona, Àngels Margarit. L'espectacle posterior "Finale" dels catalans Delrevés, és una dansa "vertical" en què els ballaris desafiaran la gravetat tot fent dansa clàssica amb música, entre altres de Txaikovsky, oferint un contrast entre el clàssic i l'innovador, com és ballar en vertical i no en horitzontal. 

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?