Sociedad
Contaminación litoral

Es Castell investiga l'origen de la contaminació de Cala Padera

S'han pres mostres d'aigua a 50 punts diferents de la zona per analitzar

Es Castell vol saber l'origen de la contaminacio de Cala Padera. / Cadena SER.

Mahón

El Centre Balear de Biologia Aplicada ha pres mostres d'un total de 50 punts de Cala Padera, a Es Castell, amb l'objectiu d'establir l'origen de la contaminació que puntualment afecta les aigües d'aquesta zona.

Els controls rutinaris realitzats fins ara a Cala Pedrera han posat de manifest una problemàtica persistent, que ha obligat durant determinats períodes de temps a prohibir el bany a les aigües de la cala. Els indicadors que s'han analitzat són els que estableix la normativa vigent i els resultats indiquen que la contaminació detectada és d'origen fecal.

Per tal de determinar la procedència de la contaminació, l'Ajuntament des Castell, a través de la Regidoria de Medi Ambient, va contactar amb el Centre Balear de Biologia Aplicada, que va concloure que l'origen més probable dels abocaments sigui algun habitatge o una fuita en el sistema de sanejament.

Com deim, per tal de localitzar l'origen exacte de la contaminació, el Centre Balear de Biologia Aplicada ha pres mostres simultànies de 50 punts de la cala. Aquesta estratègia permetrà establir els diferents nivells de dilució que experimenta el vessament a mesura que es mescla amb el medi receptor, i amb els resultats obtinguts es podrà representar un mapa de la zona amb els diferents gradients de concentració i acotar l'origen de la contaminació.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00