Últimas noticias Hemeroteca

Lunes, 16 de Septiembre de 2019

Otras localidades

Llum al final del túnel?

La decisió de la Unió Europea d'harmonitzar els controls de plagues marca l'inici del curs després de diverses nefastes campanyes

La notícia, que avançava la SER, que el 14 de desembre pròxim la Unió Europea publicarà una directiva comunitària per a endurir i reforçar els controls fitosanitaris en tota la Unió Europea ha sigut un alleujament. Un alleujament i la resposta a una reivindicació històrica del sector i del Govern valencià.

Una resposta que ha arribat després de la pressió del sector agrari de la mà de l'eurodiputada socialista Inmaculada Rodríguez Piñero, com a ariet de la Generalitat, després que els europeus coneguen un informe de la Unió de Llauradors que reflecteix que almenys 62 productes fitosanitaris prohibits per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) per ser perillosos per a la salut s'usen amb normalitat en països que com Sud-àfrica exporten els seus cítrics a Europa.

El compromís europeu és balsàmic veient com ha anat la cosa en les campanyes passades. Com explica en La Llavor, Carles Peris, a la dels cítrics es van sumar unes altres, fins a de sectors que anaven bé... fins ara. Perqué han sorgit problemes en les campanyes d'oli, de raïm, de fruita dolça... 

Peris confia que este curs que comença servisca perquè la situació puga començar a reconduir-se amb pressió a Europa, però també corregint les nostres deficiències. Reconegudes també en La Llavor per Cristóbal Aguado, d'AVA: "el minifundisme ens llastra. Hem d'acabar amb ell".

També en La Llavor

Recuperem les nostres cites amb els col·laboradors habituals. També esta temporada cuinarem de la mà de Santi Hernández i el seu Rebost, i coneixerem els millors caldos de la Comunitat Valenciana.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?