Sociedad

Una fricció en una línia elèctrica, la causa de l'incendi de la Guingueta

Els Agents Rurals asseguren que la línia compleix amb les mesures en prevenció d'incendis

Moment, en què diumenge 8 de setembre un avió descarregava aigua sobre el serrat d'Escobedo Unarre / foto:MERCÈ MARCH

La Guingueta d'Àneu

Una línia elèctrica és la causa de l'incendi d'alta muntanya que aquest diumenge cremava 12 hectàrees a la zona del Pic d'Escobedo a 1.700 metres d'alçada, al municipi de la Guingueta. Es mobilitzaven fins a 37 mitjans dels bombers, la majoria aeris, a causa de la dificultat orogràfica.

Anna Servent, la cap regional de l'Alt Pirineu dels Agents Rurals, explica la causa de l'incendi al Serrat d'Escobedo, a la Guingueta

00:33

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000231999/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Es tracta d’una línia elèctrica derivada de la principal, que porta energia a unes antenes que hi ha al cap del serrat. El plàstic protector del cable s'havia desgastat a causa d'una fricció pel vent amb el seu suport de metall.

És l’Anna Servent, cap dels Agents Rurals al Pirineu, qui ho explica. Ara, han fet un recorregut, i no s'ha trobat cap altre punt de fricció en aquesta línia, que assegura que compleix totes les mesures en prevenció d'incendis.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00