Viernes, 03 de Julio de 2020

Otras localidades

Santa Maria del Mar va vendre les seves joies per reparar els danys del 1714

L'Arxiu Diocesà ha descobert documents que acrediten que també van haver de pagar per recuperar les campanes requisades per les tropes borbòniques

Façana de Santa Maria del Mar

Façana de Santa Maria del Mar / Getty Images

La basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona va haver de vendre bona part del seus objectes de culte per reparar els danys dels bombardejos del 1714. L'Arxiu Diocesà ha descobert documents que acrediten aquesta operació.

Santa Maria del Mar necessitava diners per arreglar la façana i la coberta que havien patit danys molt important en els atacs de 1714. I no només això, havia de pagar per recuperar les campanes que havien requisat les tropes borbòniques perquè el vencedor retirava totes les campanes que havien cridat a somatent.

Arxiu Diocesà de Barcelona

Entre els documents que s'han troba hi ha una petició de la junta de Santa Maria del Mar al bisbat en el que demana poder vendre "la plata, or y demes alages de dita Iglesia". La resposta va ser afirmativa i el responsable de l'Arxiu Diocesà de Barcelona, Josep Maria Martí Bonet, explica que Santa Maria del Mar va vendre 400 quilos de plata. Entre els objectes hi havia una imatge de Santa Madrona, quatre palmatòries o un pal·li.

Martí Bonet ha explicat que de la venda dels objectes de culte van obtenir més de 3.000 lliures, el que equivaldria a 3 milions d'euros. Però van fer curt i van haver de recórrer a donacions de nobles i prohoms de l'època per arribar a les 7.700 lliures que necessitaven.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?