Últimas noticias Hemeroteca

Domingo, 22 de Septiembre de 2019

Otras localidades

Dos anys d'internament per la jove que va agafar la pistola d'un mosso

Fa 10 mesos va treure la pistola d'un mosso a la papereria Abacus de Tarragona i va prémer el gallet contra dos agents

L'arma no estava muntada i no va disparar cap bala

La noia, que aleshores tenia 17 anys, estava robant material amb una amiga valorat en 108,9 euros. Les van enxampar i van trucar als Mossos. La condemnada va escopir a un dels agents als ulls, li va clavar manotades i puntades i quan aquest mosso la va reduir, la noia va aconseguir treure-li la pistola reglamentària de funda, el va encanonar i disparar mentre cridava: “¡Te voy a matar!”. El mateix va fer amb l'altra mosso. Hi havia bales al carregador però l'arma no estava muntada i ningú va prendre mal.

El jutge de menors que dicta la sentència, Jesús María del Cacho, considera que "la versió que han donat els testimonis ha resultat verosímil (...) amb un relat de fets uniforme i sense fisures". A més, l'acusada ja havia reconegut els fets que descriu la Fiscalia de Menors.

El jutge considera provat, per tant, que la noia, que el 18 de desembre passat tenia 17 anys, va cometre dos delictes d'intent d'homicidi, una temptativa de furt i un delicte d'atemptat a agent de l'autoritat. La jove està internada al centre de justícia juvenil de Can Llupià des dels fets i, segons els informes dels tècnics, li està anant molt bé. "No planteja problemes d'adaptació, ni de relació amb els seus companys ni professionals". Ha tingut problemes amb les drogues en el passat però la psicòloga del centre considera que "seria convenient facilitar-li l'estudi, pel qual està interessada i presenta molt bones actituds".

Per tot plegat, el jutge ha considerat que dos anys de tancament és la millor mesura "per facilitar la bona evolució de la menor". Després estarà dos anys més en llibertat vigilada i els seus pares hauran de pagar una indemnització, com a responsables civils solidaris, de prop de més de 3.400 euros als dos mossos (2.064 euros al policia a qui va treure la pistola i 1.376,96 al seu company). La Fiscalia i l'acusació particular del primer mosso, Albert Requena, demanaven un internament de 4 anys.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?