Sociedad

"Hi ha 400 voluntaris salvant vides i 28 estats que no es mouen"

Pep Guardiola demana seguir l'exemple d'Open Arms i critica el cinisme dels polítics

Pep Guardiola fent un discurs durant la concessió de la Medalla d'Honor del Parlament a Carola Rackete i Òscar Camps, el 10 de setembre del 2019 / Pilar Tomás ACN

Barcelona

Josep Guardiola va glossar la figura d'Oscar Camps en l'acte de lliurament ahir a la nit de la Medalla d'Honor del Parlament de Catalunya al fundador d'Open Arms.

A preguntes de la SER i de Nació Digital, Guardiola va assegurar que de ben segur Johan Cruyff li hagués dit a Oscar Camps: "sortiu i rescateu", parafrasejant a qui va ser històric jugador i entrenador holandès.

Crítiques als polítics

Guardiola va denunciar que "quan el PSOE era a l'oposició es feia fotos amb Oscar Camps" i criticava a Rajoy "i ara que estan al poder li diuen a l'Oscar Camps que no tenen dret a rescatar"

L'entrenador català va sortir en defensa d'Open Arms: "els que ataquen i criminalitzen a Oscar Camps ... què passaria si es trobessin amb un accident de cotxe amb algú sagnant, el braç trencat i ferit a punt de morir? ¿No li rescatarien? ¿Els deixem morir per por que ens fiquin a la presó o ens multin amb un milió.? "

Guardiola afegeix que "si en qualsevol activitat de la vida si abans no hi ha una persona, si no tenim dignitat humana, ens anem a la merda".

"Hi ha d'haver polítiques i recursos perquè aquí hi ha 400 voluntaris que salven vides, i 28 estats que no es mouen, i nosaltres paguem impostos perquè a aquestes persones les portin a llocs adequats perquè és un problema de tots, a Europa, als Estats Units ..."diu el tècnic del Manchester City.

Van abundar els símils futbolístics en els discursos de Camps i també a les declaracions de Guardiola: "imagino que per a aquestes persones és com jugar la final de la seva vida perquè veus gent que s'ofega, i els dónes la mà, i els salves i al seu costat un altre que s'enfonsa i surten bombolles com explica Oscar Camps."

Guardiola justifica la irritació dels voluntaris d'Open Arms "perquè no es mou ningú ni ningú no fa el pas endavant."

Entrevista a Pep Guardiola "Hi ha 400 voluntaris salvant vides i 28 estats que no es mouen"

03:47

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/370RD010000001553474/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00