Sociedad
VISITA OFICIAL DEL COPRÍNCEP FRANCÈS

Més de cent efectius vetllaran per la seguretat en la visita de Macron

El copríncep francès arriba a Andorra aquest dijous al vespre

Els coprínceps d'Andorra, Joan Enric Vives i Emmanuel Macron, en la trobada mantinguda a l'Elisi el 2017. El Principat prepara la visita del cap d'Estat francès aquest divendres. / Arxiu Bisbat d'Urgell

Andorra la Vella

La policia destina 150 efectius per garantir la seguretat durant la visita del copríncep Emmanuel Macron.

Serà un dels dispositius més important que s'hagin desplegat en els darrers anys, i comptarà amb la col·laboració de 25 membres del grup de seguretat del president de la república Francesa. De fet, des d'aquest dimecres ja s'estan vigilant els accessos a les dues fronteres però es destinarà un reforç especial a la plaça del Poble, espai on Macron es dirigirà a la ciutadania. Malgra tot, com afirma el portaveu de la policia Sergi Medina, tota la responsabilitat recaurà sobre la policia andorrana.

Serà la primera visita de Macron al Principat. Visitarà totes les parròquies. La primera serà Canillo a un quart de deu del matí. Seguirà per Encamp i Sant Julià de Lòria. Als voltants del migdia tindran lloc els actes oficials a Casa de la Vall, en què s'entrevistarà amb el Copríncep Episcopal, Joan Enric Vives, i participarà en una sessió tradicional del Consell General.

A partir de les tres de la tarda, continuarà la seva visita per les parròquies d'Ordino, la Massana i Escaldes, per acacabar cap a dos quarts de set a Andorra la Vella on es dirigirà a la ciutadania acompanyat pel cap de Govern, Xavier Espot.

Durant la seva visita hi haurà diversos talls en alguns carrers de cada parròquia, d'entre 45 minuts i una hora, i s'ha decretat el tancament de comerços, indústries, oficines i administracions públiques en els horaris de visita del cap d'Estat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00