Sociedad

Un nou curs

1.200.000 alumnes han tornat avui a les aules en un curs, el tercer amb pressupost prorrogat en que la pressió es concentra a la secundària, on hi ha 7.000 estudiants més que al 2018

Soledad Domínguez CADENA SER

Barcelona

Aquest increment d'alumnes a la secundària ha obligat a contractar gairebé 700 docents més i ha consolidat l'aposta pels instituts escola, que atenen en un mateix espai alumnes de primària i d'ESO. Avui s'han estrenat 25, que se sumen als 29 que ja funcionaven.

A primària ha baixat el nombre d'alumnes, hi ha 9.000 menys que el curs passat, i la previsió és que aquest descens es consolidi en els pròxims anys pel descens de la natalitat.

S'han fet quatre nous centres i durant l'estiu s'ha treballat en la remodelació d'uns 400 centres. A la meitat d'aquests, de fet, les obres que segons la conselleria afecten a espais no indispensables encara continuen. La xifra de barracons es manté estable per sobre del miler de mòduls. S'han eliminat 55 però s'han posat 53 de nous.

Cal destacar dues novetat pedagògiques que poden tenir incidència en la reducció de la taxa d'abandonament prematur, que està al 18%: els nous batxillerats flexibles a tres anys, que permetran als alumnes fer el batxillerat i al mateix temps un cicle de grau mig i els plans educatius d'entorn 0-20 que es posen en marxa a cinc municipis per acompanyar als alumnes més enllà de l'escola i assegurar que troben el seu camí.

Pel que fa a la segregació escolar, el repte no és nou però si el compromís conjunt de la conselleria i els ajuntaments per abordar-lo. De moment, el departament ha donat instruccions a tots els centres perquè publiquin l'import de totes les aportacions que demanen a les famílies, sigui com a quotes fixes, de material o per sortides, i, on detectin excessos, la inspecció prendrà mesures.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00