Últimas noticias Hemeroteca

Lunes, 14 de Octubre de 2019

Otras localidades

100 llocs de feina en risc per l'operatiu de contra els patinets de Sharing

L'empresa propietària dels patinets requisats avisa que no els traurà del carrer

Patinetes Reby / ()

Aquesta setmana l'Ajuntament de Barcelona ha engegat un dispositiu per requisar tots els patinets de lloguer compartit que operen a la ciutat, malgrat que no hi ha regulació. En les primeres 48 hores s'han confiscat com a mínim 17 vehicles de la marca Reby, una empresa catalana que de patinets elèctrics que treballa a Barcelona des de fa 9 mesos, i que es sumen a les més de 700 multes que acumulen els seus patinets. El consistori assegura que no els tornarà fins que acabin una regulació per aquests patinets i l'empresa adverteix: si segueixen requisant-los, hauran de tancar i 100 treballadors quedaran al carrer.

"No podem deixar d'operar perquè hi ha una demanda molt alta; de 10.000 usuaris diaris", assegura la fundadora de Reby, Cristina Castillo. "Estem treballant i dedicant molts esforços per trobar una solució amb l'ajuntament però els ajuntaments no són ràpids amb la normativa i ens diuen que no la tindran fins a abril de l'any que ve", afegeix Castillo que lamenta: "El 70% de la nostra facturació és a Barcelona i si ens fan treure els patinets, haurem de tancar i hi haurà 100 famílies en risc". Consideren que el nou dispositiu de l'ajuntament contra aquests vehicles es un greuge comparatiu: asseguren que les motos i les bicicletes de sharing van tardar tres anys a regular-se i no les va confiscar ningú.

El consistori manté que hi ha 23 empreses interessades a posar els seus vehicles als carrers de la capital i que no és just que aquestes esperin a la normativa i quatre (Reby, Sparky, Wind i Bird) operin. El govern municipal els va avisar a l'agost i ara ha decidit aplicar mà dura. "S'ha d'ordenar i posar l'accent en els vianants, que s'han de protegir", ha conclòs Alarcón, que ha recordat que el 70% dels desplaçaments a la ciutat són en transport públic i caminant.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?