Sociedad

100 llocs de feina en risc per l'operatiu de contra els patinets de Sharing

L'empresa propietària dels patinets requisats avisa que no els traurà del carrer

Patinetes Reby / REBY - Archivo EUROPA PRESS

Barcelona

Aquesta setmana l'Ajuntament de Barcelona ha engegat un dispositiu per requisar tots els patinets de lloguer compartit que operen a la ciutat, malgrat que no hi ha regulació. En les primeres 48 hores s'han confiscat com a mínim 17 vehicles de la marca Reby, una empresa catalana que de patinets elèctrics que treballa a Barcelona des de fa 9 mesos, i que es sumen a les més de 700 multes que acumulen els seus patinets. El consistori assegura que no els tornarà fins que acabin una regulació per aquests patinets i l'empresa adverteix: si segueixen requisant-los, hauran de tancar i 100 treballadors quedaran al carrer.

"No podem deixar d'operar perquè hi ha una demanda molt alta; de 10.000 usuaris diaris", assegura la fundadora de Reby, Cristina Castillo. "Estem treballant i dedicant molts esforços per trobar una solució amb l'ajuntament però els ajuntaments no són ràpids amb la normativa i ens diuen que no la tindran fins a abril de l'any que ve", afegeix Castillo que lamenta: "El 70% de la nostra facturació és a Barcelona i si ens fan treure els patinets, haurem de tancar i hi haurà 100 famílies en risc". Consideren que el nou dispositiu de l'ajuntament contra aquests vehicles es un greuge comparatiu: asseguren que les motos i les bicicletes de sharing van tardar tres anys a regular-se i no les va confiscar ningú.

El consistori manté que hi ha 23 empreses interessades a posar els seus vehicles als carrers de la capital i que no és just que aquestes esperin a la normativa i quatre (Reby, Sparky, Wind i Bird) operin. El govern municipal els va avisar a l'agost i ara ha decidit aplicar mà dura. "S'ha d'ordenar i posar l'accent en els vianants, que s'han de protegir", ha conclòs Alarcón, que ha recordat que el 70% dels desplaçaments a la ciutat són en transport públic i caminant.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00