Últimas noticias Hemeroteca

Jueves, 17 de Octubre de 2019

Otras localidades

Palau-saverdera buidarà dues finques públiques plenes d'escombraries

Acumula 1400 metres cúbics de runes d'obra, vidres, pneumàtics i fins i tot planxes d'uralita

Dues finques públiques de Palau-saverdera acumulen 1400 metres cúbics d'escombraries des de l'any 2000. L'ajuntament ara vol buidar aquest paratge a tocar dels Aiguamolls de l'Empordà i que acumula runes d'obra, vidres, pneumàtics i fins i tot planxes d'uralita.

El primer en abocar-hi part de les escombraries va ser el mateix ajuntament a finals del segle passat. Després, l'han seguit empreses i particulars. Hi llancen principalment totxanes i altres residus d'obres, però també vidres, plàstics i pneumàtics. Part dels materials abocats han anat quedant coberts per la vegetació i ara l'ajuntament ha aprovat un pla per gestionar la retirada d'aquests residus. L'alcaldessa Isabel Maria Cortada assegura que tindrà un cost important per l'ajuntament

Aquest espai, conegut com a Puig Llorí, està a tocar del Parc Natural dels Aiguamolls i i és d'especial interés per la nidificació d'ocells, fins al punt que una ONG hi va construir una torre pel xoriguer petit. Tant l'ajuntament com els Agents Rurals no han pogut enxampar els responsables dels abocaments il·legals.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?