Últimas noticias Hemeroteca

Miércoles, 22 de Enero de 2020

Otras localidades

El nou govern de l'Ajuntament de Lleida qualifica de greu la situació econòmica que han heretat dels socialistes, amb un deute de 175 milions d'euros

Al juliol ja s'havia gastat el 77 per cent del pressupost d'aquest any

El nou govern de l'Ajuntament de Lleida, format per Esquerra-Junts per Cat-i el Comú, qualifica de greu, la situació econòmica que han heretat dels anteriors governs socialistes, amb un deute de 175 milions d'euros, que limita les inversions actuals i dels proper exercicis. Cada lleidatà deu prop de 1.300 euros, el triple de la mitjana dels municipis catalans.

Hoy por Hoy Lleida (17/09/2019) RÀDIO LLEIDA

L'anterior govern socialista ha gastat en sis mesos més del 70 per cent del pressupost d'aquest 2019, diu l'alcalde Miquel Pueyo. L'altra hipoteca, més greu, es la derivada del deute de 175 milions d'euros que suposa una ratio del 107 per cent dels ingressos corrents. També s'han trobat factures al calaix per despeses sense autorització prèvia o pressupost assignat, i s'estudia si en algun cas hi pot haver irregularitat comptable.

Miquel Pueyo. Roda de premsa per explicar la "greu" situació econòmica a l'Ajuntament de Lleida (16.09.19) / RÀDIO LLEIDA

Plantegen refinançar el deute, suprimir despeses supèrflues, o, revisar les concessions i ser més exigents en els contractes de serveis.

En aquest informe econòmic i financer de l'Ajuntament de Lleida, del deute de 175 milions d'euros: 82 son del consistori, 52 a l'EMU, i 41 al Parc Científic. De l'EMU és fara un estudi per valorar la seva viabilitat, i del PCiTAL es reestructurarà el deute a llarg termini, garantint-ne la seva continuïtat.

Miquel Pueyo descartar incrementar els impostos i taxes a les famílies com ara l'IBI, però si que es podria implantar alguna mesura impositiva que s'aplica en d'altres ciutats i a Lleida, no.

I convida a la resta de grups municipals a fer pinya amb l’equip de govern per afrontar plegats la situació econòmica, que ha qualificat de greu, però no de crítica.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?