Sociedad
TRANSPORT

El sistema d'aproximació amb GPS a l'abril

L'aeroport d'Andorra-La Seu ha passat les proves de validació

L'aeroport d'Andorra-La Seu. / Altaveu

Andorra la Vella

Els vols de prova a l’aeroport d’Andorra-La Seu han començat aquest dimarts i les comprovacions simulen una hipotètica desviació de la trajectòria de vol i de la inclinació amb què es pot aterrar.

D'aquesta manera, els registres obtinguts s'inclourien en un informe que, acompanyat d'altra documentació, es podria presentar al desembre davant la Comissió Interministerial entre Defensa i Foment, l'organisme que ha d'aprovar-lo.

El responsable del grup d'investigació de Navegació Aèria de la Universitat Politècnica de Madrid, Luis Pérez, que s'encarrega dels estudis per implementar l'aproximació instrumental, ha explicat que passar les proves de validació en vol és un requisit obligatori per a poder continuar el procés burocràtic.

Un dels aspectes que s'està revisant, a nivell pràctic, té a veure amb els casos en què es produeix una lleugera desviació lateral de la trajectòria habitual de vol prèvia a la maniobra d'aterratge. Concretament, es vol corroborar que, si això succeeix, no hi ha cap alteració en els sistemes de seguretat, com s'ha conclòs en la part teòrica dels informes que s'han elaborat fins ara.

De la seva banda, l'ambaixador d'Espanya a Andorra, ha mostrat el seu desig que les proves surtin bé i que es pugui enviar un dossier amb totes les garanties de seguretat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00