Lunes, 14 de Junio de 2021

Otras localidades

EXPLOTACIÓ LABORAL

La UGT denuncia màfies il·legals que exploten treballadors del camp

El sindicat alerta que les xifres de treballadors irregulars són molt elevades i que són obligats a viure en 'pisos pastera'

Representants de la UGT durant la roda de premsa on s'ha exposat la denúncia

Representants de la UGT durant la roda de premsa on s'ha exposat la denúncia / Pròpia

La UGT ha denunciat l'existència de màfies d'intermediaris que exploten treballadors estrangers del camp a les Terres de l'Ebre.

El sindicat també ha alertat de les altes xifres de treballadors en aquesta situació, i ha explicat que en casos com la campanya dels cítrics,  la meitat dels treballadors es troben en situació irregular.

Segons ha apuntat la UGT, les màfies s'aprofiten dels treballadors amb salaris per sota del conveni i amb nòmines manipulades on cobren 4,90 euros per hora els homes i només 4,5 euros l'hora les dones.

La UGT també ha explicat que molts d'aquests treballadors estan allotjats en pisos pastera, d'on no poden sortir excepte per treballar i on poden arribar a viure fins a 10 o 12 persones en pisos de quatre habitacions.

El responsable del sector agrari i del manipulat de la UGT a Catalunya, Paco Folch, ha explicat que "generalment cobren als treballadors 120 euros al mes per llit, però no els deixen sortir del pis si no és per anar a treballar, per impedir que els veïns vegin la quantitat de gent que viu en aquests pisos".

Folch també ha explicat que la majoria d'aquests pisos estan ubicats a Amposta, Tortosa, Ulldecona, Deltebre i l'Aldea.

Els representants sindicals han denunciat que existeixen anuncis que fan un efecte crida i on s'ofereixen unes condicions laborals que després no es compleixen.

També han explicat que la majoria dels treballadors que pateixen aquesta explotació laboral provenen de països com l'Índia o Pakistan. Molts viuen de forma permanent a Catalunya i són les mateixes màfies les que s'encarreguen de traslladar-los d'un lloc a l'altre en funció de les collites.

La UGT també ha afirmat que durant el darrer any, la Inspecció de Treball ja ha obert una seixantena de procediments per presumptes irregularitats laborals al camp, però segons han apuntat, n'hi ha més.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?