Últimas noticias Hemeroteca

Lunes, 14 de Octubre de 2019

Otras localidades

"La policia té la gran responsabilitat, però el total el compartim entre tots"

"Quan la ciutadania se sent insegura és motiu d'alarma, perquè sempre té algun motiu. Ara, cal recordar que és una percepció personal que pot variar segons la persona", ha explicat Joan Miquel Capell, director del Gabinet de Prevenció i Seguretat de la Diputació de Barcelona a la secció d'Anna Punsí.

A més, l'excomissari dels mossos ha destacat: "La policia té la gran responsabilitat, però el total el compartim entre tots. Si marxes de casa i deixes el wifi encès i tel piratejen també tens part de la responsabilitat"

A més, com a nou pla per protegir la gent gran, Capell ha avançat: "Ara a la Diputació estem intentant que aquesta percepció de seguretat que tenen les persones grans gràcies a la teleassistència dins de casa seva, la tinguin també fora de casa inserint en el botó o la polsera una targeta sim perquè es puguin comunicar pel carrer".

"Per exemple, si els bancs obliguen a la gent gran a anar al caixer a treure diners i els hi neguen fer-ho a l'oficina, els converteixin en víctimes més probables", ha afegit.

Finalment, com a possibles solucions, Capell ha sentenciat: "La situació es reverteix amb treball, però això necessita preparació, reunions i converses amb la ciutadania".

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?