Sociedad

Els preus dels terrenys per construir segueixen amunt

El mercat s'està recuperant i no nota els sotracs de l'economia mundial

Habitatge a Girona / ACN

Girona

Els preus dels terrenys per construir segueixen amunt. Des de fa sis anys que no es veia un preu tan disparat, però encara queda espai per recuperar els preus d'abans de la crisi. Preocupa sobretot el mercat de l'habitatge a Figueres i Olot.

En el segon trimestre del 2019, el preu mitjà del sòl a les comarques de Girona ha pujat un 11 per cent i s'ha situat als 160 euros per metre quadrat, segons dades del Ministeri de Foment.

Des de fa sis anys que no es veia un preu tan disparat, encara que des del Col·legi d'APIS de Girona asseguren que encara hi ha camp per córrer perquè el mercat de l'habitatge a les comarques de Girona està en fase de recuperació. El president del Col·legi, Joan Company, assegura que l'alentiment de l'economia mundial encara no ha arribat a Girona.

Joan Company, president dels API's de Girona

09:55

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000197648/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Aquest augment del preu ha anat acompanyat d'una baixada de la compravenda de terrenys. Ha caigut un 34 per cent el segon trimestre del 2019 en comparació amb el mateix període de l'any passat. Els agents immobiliaris alerten que a Figueres i Olot el preu de l'habitatge encara està molt baix, en comparació amb altres pobles com Lloret, Palamós i Sant Feliu de Guíxols.

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00