Últimas noticias Hemeroteca

Lunes, 14 de Octubre de 2019

Otras localidades

Les comunals seran el 15 de desembre

La presentació de candidatures es tancarà el 28 d'octubre i la campanya electoral serà de l'1 al 13 de desembre

Cartells electorals de les passades eleccions comunals a Ordino. / ()

Les eleccions comunals seran el 15 de desembre.

El Consell de Ministres ha anunciat avui el calendari dels comicis fixant la data en el tercer diumenge de desembre atès que el 8 és festiu.

La presentació de candidatures es tancarà el 28 d'octubre i la campanya electoral serà entre l'1 i el 13 de desembre.

La data del 15 de desembre és amb la que ja s'especulava des de les diverses formacions polítiques com la més idònia per celebrar les eleccions comunals en un any en què es repeteix la visita a les urnes després de les generals de l'abril.

Eleccions molt obertes

Tres són els cònsols que poden repetir (Andorra la Vella, Sant Julià i Ordino) mentre que a la resta de parròquies hi haurà necessàriament canvis en complir els actuals mandataris les dues legislatures consecutives.

El pacte de Govern tripartit preveu traslladar l'acord entre DA, L'A i CC també a les llistes comunals tot i que en algunes parròquies, com a Escaldes, han sorgit reticències tant entre les files demòcrates com en les liberals.

Caldrà veure també si fòrmules com Laurèdia en comú repeteixen o es presenten noves alternatives, com s'articulen moviments com Desperta Laurèdia, i si seran capaços de presentar a totes les parròquies llistes els principals partits a l'oposició: PS i Terceravia, aconseguint dues candidatures a Canillo on actualment governa DA sense oposició.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?