Deportes

Eto'o: "Vull ser el primer entrenador de color a guanyar una Champions fent jugar al meu equip com Guardiola"

L'ex futbolista camerunès passa pels micròfons del 'Què t'hi jugues!' de SER Catalunya

"Xavi Hernández és el puto amo a Qatar i a Espanya. Si no acaba entrenant el Barça el mato!"

"El que ens està venint amb Fati, ni Déu ho sap. És molt bo. Aquest té dos parells d'ous. No té un parell, en té dos"

Qatar 2022

Barcelona

Després d'anunciar la seva retirada dels terrenys de joc fa escasses setmanes, s'obre una nova etapa en la vida de Samuel Eto'o. L'ex jugador camerunès ha atès els micròfons de SER Catalunya per explicar que més endavant la seva intenció és ser entrenador i tornar al Barça: "Tornar al Barça? Segur que tornaré. Com? No ho sé, però tornaré!". Mentre aquest moment no arriba, Eto'o vol dedicar temps a la família i també a representar la imatge del Mundial de Qatar 2022.

El seu repte com a entrenador

El seu marcat caràcter com a jugador també podria traslladar-se a les banquetes quan Samuel exerceixi com a entrenador. Una cosa que es deixa entreveure quan ell mateix confirma el seu repte com a tècnic: "Vull ser el primer entrenador de color en guanyar una Champions fent jugar al seu equip com ho fa Guardiola". Això sí, a dia d'avui remarca que el que vol és "descansar i gaudir de la meva dona".

La seva millor foto al Barça

"La reunió entre Florentino i Laporta en el seu vaixell. Quan Laporta va sortir d'allà em va dir, 'ara sí que t'he fitxat'. Jo pensava que no arribaria mai. I em va dir: 'ara ja ets jugador del Barça'. Quan aquest senyor va lluitar per mi i perquè vingués a viure tot el que vaig viure a Barcelona. Aquest va ser el meu gran moment, la meva gran foto".

Eto'o reconeix durant l'entrevista que "les negociacions amb Florentino van ser molt dures i fins i tot hi va haver amenaces", però que "només hi havia una sortida: negociar i que jo vingués sí o sí al Barça". Una explicació a la qual afegeix el seu afecte pel Mallorca, "sempre els estaré eternament agraït", i el seu especial record cap a persones com Mateu Alemany o Luis Aragonés. Sobre aquest últim, Eto'o explica que Aragonés li va dir: "Negrito, què vols ser: un bon jugador o un gran jugador? El teu temps ha acabat a Mallorca, ves amb els del teu nivell. Llavors l'avi va trucar a Txiki i li va dir: 'Tu vols que el Barça guanyi títols?' Doncs tinc al jugador que has fitxar. Jo crec que, al principi, Txiki va haver de pensar, 'què s'ha fumat aquest home?'".

"Al Barça he viscut anys meravellosos, però també em van criticar. L'altre dia recordava amb un excompany tots els pals que em van caure però aquests pals em van fer ser millor perquè em feien entrenar més fort".

Noms propis

Xavi Hernández: "És el puto amo a Qatar i a Espanya. Si no acaba entrenant el Barça el mato!"

Iniesta: "A la final de París va jugar com Maradona, Messi i Cristiano junts. Ja ho vaig dir en les meves primeres entrevistes: és el millor jugador amb qui he entrenat. Llavors la gent s'estranyava que no digués Ronaldinho o Messi. Però el temps m'ha donat la raó. Mai se li ha reconegut al nivell de Leo o Cristiano. Però Xavi i Iniesta estan a aquest nivell".

Víctor Valdés: "La premsa sempre ha estat molt injusta amb Víctor Valdés. Era el millor jugador cada temporada: mentre la resta marcava gols, ell els salvava en els partits importants. Feia 4 o 5 parades que ens salvaven el partit".

Ansu Fati: "El que ens està venint amb Fati, ni Déu ho sap. És molt bo. Aquest té dos parells d'ous ... No té un parell, en té dos. Li desitjo el millor i que no conegui les lesions, que és l'única cosa que li podria parar en la seva trajectòria".

Griezmann: "Està en el millor club del món, acaba d'arribar però entre jugadors importants la cosa sempre funciona. Jugar al Barça és com beure una bona copa de vi, que Griezmann begui d'aquesta copa i la gaudeixi molt de temps".

La celebració del gol de Roma: "Vaig voler dir que 'soc negre i per això no parlen de mi'. Era l'únic dels dos equips que havia marcat en una final de Champions i ningú va parlar de la mi. Parlaven de Cristiano, del meu fillet Messi que encara estava per arribar, però el que havia marcat abans en una final, era jo. I vaig tornar a marcar".

Contra el racisme: "Han estat moments molt tristos i el pitjor és que se segueix repetint. Us demano de genolls que ens ajudeu perquè el futbol a les grades sigui més net i amb més educació. Groc, negre, taronja, al final tots som iguals i això ho han de saber els nostres fills. Et criden com un mico i després et demanen una foto, sí, es fan una foto amb un mico ".

Girona: "Reconec que vaig estar a punt de signar pel Girona de Machín quan va pujar a Primera. Llàstima que no es va fer, estava en forma a Turquia. Marcava entre 18 i 20 gols ".

Qatar: "Us sorprendrà. El Mundial ja es podria disputar demà, està tot a punt, hi ha grans estadis. El futbol està creixent molt aquí, hi ha molt bons jugadors i entrenadors. La selecció de Qatar ja va destacar a la Copa Amèrica i a dia d'avui la política en futbol d'aquí és semblant a la d'Espanya".

Entrevista Samuel Eto'o al Què t'hi Jugues!

21:54

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/370RD010000001557241/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00