Sociedad

El faraònic port esportiu de Tossa ja és història

L'ajuntament ha deixat sense efecte el conveni que l'anterior alcaldessa va firmar amb els promotors.

El document preveia fer un port amb prop de 400 amarradors, un hotel de cinc estrelles i quatre xalets de luxe.

El nou equip de govern el considera "innecessari".

Tomàs Solà Lleonart

Tossa de Mar (Girona)

El port esportiu que es projectava darrera la platja d'Es Codolar, entre Es Cars i la Vinya d'en Puig havia de tenir 396 amarradors i hauria ocupat 33.046 metres quadrats de superfície, amb magatzems, locals comercials i aparcament per a 400 cotxes, segons el conveni que l'exalcaldessa Gisela Saladich va firmar el 2012 amb les dues empreses promotores, Star Assets i Feanda 2.  S'havia de construir en una zona de penya-segats on actualment només s'hi pot accedir per mar. Per fer-ho per terra, estava previst perforar un túnel que travessava tot el municipi per sota.

Tot això, juntament amb l'hotel de cinc estrelles -amb 8.000metres quadrats d'edificabilitat-  i els quatre xalets de luxe -amb un sostre edificable de 6.000 metres quadrats- que preveia l'acord que l'exalcaldessa, Gisela Saladich, va firmar amb els promotors fa 7 anys, ha quedat enterrat.

El nou equip de govern, format per JxCat, Endavant Tossa i ERC,  ha deixat sense efecte aquest acord per "innecessari i per ser contrari als interessos mediambientals", ha dit regidor d'Urbanisme, Ramon Gascons.

Ramon Gascons: "El port a Tossa és innecessari i contrari als interessos mediambientals"

00:16

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000198771/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

L'acord que va firmar Gisela Saladich l'any 2012 deia que el projecte tiraria endavant si els veïns de Tossa li donaven el vist-i-plau en una consulta popular. Aquesta consulta s'havia de celebrar pel 20 de novembre de 2016, però es va desconvocar pocs dies abans perquè la delegació del Govern espanyol a Catalunya no la va autoritzar.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00