Domingo, 20 de Septiembre de 2020

Otras localidades

Els Mossos faran servir gas pebre aquesta tardor en casos crítics

La policia catalana es prepara per a uns mesos molt calents com a resposta a la sentència contra els líders independentistes

Els Mossos faran servir gas pebre aquesta tardor en casos crítics

SER Catalunya

Els antiavalots dels Mossos tenen clar que tindran molta feina aquesta tardor i ja tenen sobre la taula la possibilitat de fer servir noves eines com un combinat d'aigua, pebre i colorant vermell per ruixar grups violents si arriba el cas. Creuen que aquí és una mesura més mal vista que un cop de porra, però que altres països com França fan servir habitualment perquè és més eficaç i provoca menys lesions. A més, els manifestants quedaran tacats i podran ser fàcilment identificats després.

Reconeixen que el gas provoca sensació d'angoixa i ofegament, però que al cap de mitja hora i amb aigua la sensació de malestar acaba marxant. Amb tot, diuen que ho faran servir només en casos puntuals i crítics. Abans, aposten -diuen fonts policials- per la mediació i per anar pujant la intensitat si la situació es desborda i hi ha, per exemple, llançaments. Aleshores, faran servir les porres per carregar i les llançadores de projectils d'escuma, per arribar finalment al gas pebre.

Tanques i focus

Una altra de les novetats que la Brigada Mòbil començarà a fer servir aquesta tardor són unes tanques altes que blindaran espais molt concrets com la delegació del Govern espanyol, per exemple. La policia indicarà a l'empresa propietària on les ha de col·locar. Aquest conjunt de tanques tenen una porta per on els agents podran entrar i sortir. Actualment, els agents posen tanques de ferro lligades amb cadenes o brides, que els grups violents acaben arrencant i llançant contra els agents.

La policia treballa amb escenaris complicats aquesta tardor i no descarta un bloqueig de l'aeroport a l'estil de les manifestacions de Hong Kong. Una altra idea que tenen és incorporar potents focus que enlluernin als qui tenen davant la línia policial i que acabin dispersant-se. Tal i com ja va avançar SER Catalunya, la Brigada Mòbil deixarà de fer servir la tècnica de carroussel, que consisteix en fer córrer les furgonetes a tota velocitat i amb les sirenes per fer marxar la gent. Creuen que és perillós i han decidit deixar-ho de banda.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?