Últimas noticias Hemeroteca

Lunes, 14 de Octubre de 2019

Otras localidades

La Generalitat té 126 autobusos sense etiqueta ambiental circulant a Barcelona

El departament de Territori haurà de substituir aquests vehicles contaminants abans de l'1 de gener del 2021

La Generalitat té ara mateix 126 autobusos que entren a Barcelona i que no tenen etiqueta ambiental de la Direcció General de Trànsit. Són vehicles que no podrien circular per la capital catalana a partir de l'1 de gener, si no s'hagués decretat una moratòria d'un any per a busos, camions i furgonetes. La xifra, que avança SER Catalunya, l'ha donat el departament de Territori en les darreres reunions que s'han fet per posar en marxa la Zona de Baixes Emissions, o el que és el mateix, la mesura que impedirà circular per Barcelona als vehicles més contaminants.

Com que s'ha decidit fer una moratòria d'un any per als autobusos, furgonetes i camions sense etiqueta ambiental, la Generalitat té fins a l'1 de gener de 2021 per substituir aquests autobusos més contaminants. Territori no ha volgut explicar quins plans té per fer-ho ni si arribarà a temps. Comprar un autobús representa una inversió elevada. De fet, no baixa dels 200.000 euros i estem parlant que s'hauran de substituir 126 vehicles.

D'altra banda, els autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona que fan línies regulars sí que tenen tots etiqueta ambiental, segons fonts de l'empresa. No passa el mateix amb la resta d'autobusos que gestiona l'Àrea Metropolitana de Barcelona, però els seus responsables asseguren que redistribuiran la flota perquè a partir de l'1 de gener tots els vehicles que entrin a Barcelona disposin de l'etiqueta ambiental.

Recordem que la posada en marxa de la Zona de Baixes Emissions prohibeix la circulació als vehicles més contaminants, els que no tenen etiqueta ambiental de la DGT, els dies laborables entre les 7 del matí i les 8 del vespre. Des de l'1 de gener de 2020 aquesta prohibició afectarà els turismes i les motos que seran multats amb un mínim de 200 euros a partir del mes d'abril. En canvi, les furgonetes, els camions i els autobusos més contaminants podran circular durant un any més.

L'Àrea Metropolitana de Barcelona calcula que en un primer moment deixaran de circular 50 mil vehicles i que els viatges en transport públic s'incrementaran en 140.000 cada dia. Les administracions asseguren que es reforçarà el transport públic, però encara no s'han presentat els detalls d'aquest reforç.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?