Sociedad
Deportes

Faust Salom puja al podi a Barcelona

El pilot maonès va ser tercer a la categoria Pro-Am aquest dissabte amb el seu McLaren

El pilot de Maó va ser tercer a la cursa de dissabte. / Faust Salom.

Mahón

Faust Salom ha aconseguit aquest cap de setmana un altre important fita en la seva carrera esportiva, ja que el pilot de Maó sumava el seu primer podi en un campionat europeu amb ocasió de la cita del GT Cup Open al Circuit de Barcelona-Catalunya. Salom va ser tercer sota la pluja a Montmeló pilotant el McLaren 570S de Teo Martín Motorsport que comparteix amb Guillem Pujeu aquesta temporada 2019.

Salom va disputar els entrenaments privats dijous en què va començar amb bon peu, rodant en temps competitius encara que sabent que hi havia un marge de millora que van explorar en els lliures de divendres. Així, el pilot menorquí afrontava amb entusiasme el plat fort del cap de setmana conscient de comptar amb un cotxe competitiu tant en sec com en la previsible pluja.

Però, quan va començar la classificació dissabte, l'aigua va caure de forma torrencial. Tant que Salom, sense ni tan sols tocar l'accelerador o el fre, va perdre el control del seu McLaren a causa de l'aquaplaning xocant contra un rival.

Les difícils condicions atmosfèriques van obligar a cancel·lar la sessió de classificació instants després i amb això a configurar la graella de sortida amb els resultats dels entrenaments lliures. Així, Salom partia en cinquena línia però, encara després del cotxe de seguretat.

Un altre fenomenal xàfec forçava a tots els cotxes a passar per boxes per canviar els seus pneumàtics "slicks" pels de pluja. Salom, que després d'aquesta aturada va quedar relegat a l'última posició, va remuntar en el seu relleu fins a la cinquena absoluta per finalment quedar tercer en la categoria Pro-Am.

Diumenge, Pujeu tampoc va poder marcar un temps en la segona sessió de classificació a causa d'una pedra que va travessar i va danyar el radiador del cotxe. Després de sortir a la part de darrere de la graella, el McLaren va creuar per meta en cinquena posició de la categoria Pro-Am amb Salom al volant.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00