Sociedad
Thomas Cook

El sistema de garanties del Regne Unit pal·liarà el deute que deixa Thomas Cook

L'escalfament global també va incidir en la fallida del turoperador

L'impacte econòmic del deute de Thomas Cook a Menorca potser serà menor del que s'esperava. / Cadena SER.

Mahón

La fallida de Thomas Cook suposarà un important trasbals econòmic per molts empresaris illencs, principalment hotelers, que no cobraran les places contractades. Però aquest impacte econòmic potser serà manco greu del previst. El sistema de garantia de pagaments del Regne Unit ha de pal·liar aquest sotrac. Segons explica la periodista especialitzada en turisme i redactora en cap de la revista Hosteltur, Esther Mascaró, cada turista que contracta un viatge paga un percentatge que va a un fons de garantia que serveix per incidències d'aquest tipus.  Mascaró deixa clar que no seria normal que es paguesin tots els deutes, però si una part.

Mascaró també ha explicat les múltiples causes que han duit a Thomas Cook, un negoci de 178 anys d’història a la seva fi. N’hi ha moltes i molt conegudes com el deute estructural, una flota aèria envellida, el Brèxit, la competència de les contractacions per internet i similars. Però alerta que el canvi climàtic també ha posat el seu gra de sorra. Els dos darrers anys el Regne Unit ha tingut molt bon temps a l'estiu, més càlid del normal i això ha fet que la gent tingués manco interès per sortir del seu país de vacances.

Thomas Cook ja va veure l’any passat com Jet2.com el superava com a segon turoperador més important del Regne Unit i el deixava en tercer lloc amb TUI al capdavant de tot.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00