Últimas noticias Hemeroteca

Lunes, 14 de Octubre de 2019

Otras localidades

Colau vol que els vehicles contaminants paguin més cara la zona blava

El govern municipal prepara un projecte d'ordenances fiscals amb impostos i taxes vinculades al medi ambient

()

El govern de Colau prepara una proposta d'ordenances fiscals per al 2020 que penalitzarà els vehicles contaminants que aparquin en superfície. Els comuns ja ho van intentar al 2016, però aleshores no van aconseguir el suport necessari per tirar-ho endavant. Ara rescaten aquesta taxa variable d'aparcament que farà que els cotxes paguin més cara o més barata la zona blava i la zona verda en funció de les seves emissions contaminants.

Per premiar un tipus de cotxe i penalitzar-ne d'altres es poden basar en les etiquetes ambientals de la DGT que ja indica les emissions contaminants de cada vehicle. La proposta del 2016 preveia rebaixar la tarifa base i fer un recàrrec als més contaminants.

Aquesta és una de les mesures de la nova fiscalitat ambiental que el govern vol incloure en les ordenances per l'any que ve, segons expliquen dues fonts de l'executiu municipal. Uns impostos i taxes que sortiran en la negociació amb la resta de grups polítics. L'objectiu, asseguren les mateixes fonts, és utilitzar una altra eina per reduir la contaminació a la ciutat.

Les noves tarifes d'aparcament entrarien en funcionament l'1 de gener de 2020 quan es posa en marxa també la Zona de Baixes Emissions que prohibeix circular per Barcelona els vehicles sense etiqueta ambienta, els que més contaminen. És també la data en què l'Ajuntament de Barcelona decretarà l'emergència climàtica.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?