Martes, 21 de Septiembre de 2021

Otras localidades

Hi ha sostre de vidre per a les dones a les universitats?

Parlem amb Anna Maria Boix, delegada del Rector de la UdG en igualtat de gènere

Anna Maria Pla, delega del Rector per temes de gènere

Anna Maria Pla, delega del Rector per temes de gènere / Ràdio Girona

Aquesta temporada estrenem una secció on un cop al mes volem veure què es fa per reduir les desigualtats. N'hi ha de moltes i a molts llocs però avui ens centrem a la UDG i la igualtat de gènere.

Dels més de 15.000 estudiants de la UdG, un 57% són dones i un 43% són homes. PErò en canvi, en el nombre de professores les xifres podem dir que s'inverteixen. El personal docent i investigador és de 1.400 persones: 795 homes i 636 dones. I si anem tirant amunt l'UdG veiem que dels més de 30 doctors honoris caua només 3 són dones.

No triar

No haver de triar entre ser mare i fer recerca. Aquest és un dels objectius de la normativa que ha aprovat la Universitat de Girona, en favor de la igualtat de gènere. Permetrà a les dones fer menys hores de docència per intensificar la recerca, després de la baixa per maternitat.

Les investigadores durant les baixes per maternitat han d'aturar la recerca, sobretot pel que fa a desplaçaments a altres universitats o congressos. Per això, la Universitat de Girona ha aprovat una normativa per a les dones que hagin estat mares els últims 3 anys, que els permetrà fer menys hores de classe per intensificar la recerca.

Aquestes hores es supliran amb altres contractacions. La UdG és una de les primeres de Catalunya en aprovar aquesta normativa, després de l'Universitat Politècnica de Catalunya.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?