Últimas noticias Hemeroteca

Jueves, 17 de Octubre de 2019

Otras localidades

Municipalització de l'aigua a Girona: revertir la falta d'inversió i participació

El govern de Girona reitera que a finals de l'any que ve aquest servei passarà a ser públic

Catorze candidatures de Girona, Salt i Sarrià van signar un compromís electoral per l'aigua /

L'equip de govern de Girona ja està treballant en la municipalització de l'aigua. Reiteren que a finals de l'any que ve aquest servei passarà a ser pública, i que a més, voldran que hi tinguin veu entitats com Aigua és Vida.

El govern de Marta Madrenas ha posat el cronòmetre per gestionar l'aigua de forma pública, juntament amb els ajuntaments de Salt i Sarrià. En poc més d'un any, a finals de 2020, acaba la segona pròrroga del conveni amb l'empresa mixta AGISSA.

El regidor encarregat de la municipalització, promet que apostaran per noves formes de govern, que impliqui la participació de les entitats socials. Martí Terés també creu que caldrà fer un pla per renovar per complet les canonades perquè durant anys l'empresa privada no ha complert amb els seus compromisos d'inversions.

El jutjat i la Fiscalia Anticorrupció investiguen les suposades irregularitats de l'empresa i des de fa dos anys ha apartat la part privada de la gestió de l'aigua. El nou govern de Madrenas reconeix que el model d'empresa mixta no ha funcionat perquè no han pogut controlar què feia Girona SA, que controlava el 80 per cent de la companyia mixta.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?