Sociedad

Un 13 per cent, sense cinturó

Un 13 per cent de les persones que han mort o han quedat ferides greus en un accident a les carreteres catalanes enguany no duien cordat el cinturó de seguretat. I més de la meitat dels nens morts o ferits en un sinistre no anaven amb la cadireta obligatòria

ACN

Barcelona

Per tot plegat, Trànsit comença avui una campanya per sancionar aquestes greus infraccions. Els Mossos faran controls a les carreteres en aquesta nova campanya del Servei Català de Trànsit per aconseguir que els conductors i acompanyants es posin el cinturó, el casc o protegeixin els seus fills portant-los en una cadireta ben cordats.

Les dades són preocupants i revelen les conseqüències d'un xoc sense dur aquestes mesures de seguretat passiva. 4 dels 7 menors que han mort o han quedat ferits en un accident no anaven amb cadireta, un 6 per cent dels ciclistes o motoristes no duien casc i el 13 per cent no s'havien cordat el cinturó després de pujar al cotxe.

ENTREVISTA Juli Gendrau (Servei Català de Trànsit): “Es corre un 19% més que l'any passat i també ha augmentat l’alcoholèmia al volant”

21:18

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1569830941_785842/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

La campanya de controls durarà tota la setmana.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00