Hoy por Hoy GironaHoy por Hoy Girona
Actualidad

Els germans detinguts fa tres anys, acusats de finançar l'Estat Islàmic, ho han negat davant del jutge

La Fiscalia demana set anys de presó per cadascun per un presumpte delicte de finançament d'organització terrorista, perquè van enviar diners a un altre germà que havia marxat a Síria

Operatiu a Santa Coloma de Farners / ACN

Girona

Els tres acusats han explicat durant el primer dia de judici a l'Audiència Nacional que el seu germà se'n va anar el 2015 d'Arbúcies amb la seva dona i els seus dos fills menors, però desconeixien que anés a Síria per combatre amb Daesh. Admeten que vnan fer tres enviaments de diners - de mil euros cada un - però asseguren que el germà -que ja és mort- els va dir que ho necessitava perquè els seus fills no passessin gana.

Benet Salellas és el seu advocat.

Benet Salellas: "Es van limitar a donar diners al germà per poder donar de menjar als seus fills"

00:27

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000199216/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

La Fiscalia diu que el germà que va marxar, quan treballava com a conductor d'autocars a Arbúcies, el 2014 va començar un procés de radicalització que va acabar amb la seva integració a Estat Islàmic i el 2015 va marxar a Síria.

Afegeix que va fer partíceps als seus germans perquè li transferissin diners.

La Fiscalia els acusa d'un presumpte delicte de finançament d'organització terrorista i els demana una pena de 7 anys de presó.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00