Sociedad

Els malalts de Parkinson amb depressió tenen més probabilitats de desenvolupar addiccions

La ludopatia, la hipersexualitat o les compres compulsives poden ser algunes d'aquestes addiccins segons ha descobert un equip d'investigadors de l'Hospital de Sant Pau

Institut de Recerca de l'Hospital de Sant Pau de Barcelona / Aldo Amoretti

Barcelona

La depressió afecta fins el 40% dels pacients de Parkinson, i sovint apareix anys abans del propi diagnòstic de la malaltia. Els metges havien observat que les addiccions conductuals eren més freqüents entre els pacients de Parkinson amb depressió que entre els que no en tenien. Aquesta investigació, desenvolupada per la Unitat de trastorns del moviment del Servei de Neurologia de l’Hospital de Sant Pau de Barcelona, ha descobert per què. El doctor Juan Marín és un dels autors de l'estudi: “Ho relacionem amb que s'alterin els mecanismes de recompensa del cervell, possiblement aquest sigui el vincle real entre la depressió i les addiccions, que hi hagi una alteració de la recompensa en els pacients que estiguin més deprimits”.

Sabent això, els metges ara podran prevenir l'aparició de les addiccions depenent dels fàrmacs que escullin pel Parkinson. Hi ha medicaments que són molt efectius per tractar la malaltia, però afavoreixen els comportaments addictius. Per tant, en malalts amb depressió els evitaran.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00