Sociedad

Victor Font necessitarà el vistiplau del 67% dels compromissaris per aprovar el vot electrònic

El candidat Font va presentar anit 5.030 signatures a favor de la inclusió del vot electrònic en l´assemblea de socis compromissaris d´aquest diumenge dia 6

Víctor Font, als estudis de SER CatalunyaCadena SER

Barcelona

Ara el club té temps fins el dijous per validar-les i comprovar que com a mínim n´hi hagi 3.253 de bones, i aleshores el Barça haurà d´incorporar la votació de la modificació dels estatuts per integrar-hi la votació electrònica quan en els propers mesos quedi promulgada en el Parlament la nova Llei de l´Esport.

La previsió és que Victor Font i també el vicepresident Jordi Cardoner defensin el vot electrònic, per bé que Cardoner advertirà que el sistema haurà de tenir tota la seguretat per ser incorporat, i “garantir la inviolabilitat de les dades personals”

En el club el vot electrònic hi té veus reticents perquè hi veuen poca fiabilitat i posen com a exemple suposats errors en les eleccions a la Cambra de Comerç i en votacions com la del tramvia promoguda temps enrere per l´Ajuntament.

Farà falta el suport de dues terceres parts dels socis compromissaris.

Es preveu que dels 4.500 convocats n´hi vagin un miler.

“Més transparència”

Si s´aprova el vot electrònic, ja es farà servir a les properes eleccions presidencials previstes el 2021, combinat amb el vot presencial i per correu.

Victor Font preveu a més reformar l´assemblea de socis compromissaris i obrir-la al conjunt de la massa social amb el vot electrònic, que també es faria servir per debats com el de l´escut o les samarretes.

Un 7% dels socis són de fora de Catalunya

De fet el vot electrònic augmentarà el cens electoral. Un 7% dels socis és de fora de Catalunya. El gruix, més d´un 60%, són de Barcelona.

El cas, remarca Victor Font, és que mai s´ha superat un 53% de la participació en unes eleccions.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00