Últimas noticias Hemeroteca

Sábado, 25 de Enero de 2020

Otras localidades

El debat sobre la prohibició dels correbous a Catalunya

El Parlament ha aprovat la proposta de resolució presentada pels comuns que demana acabar amb la pràctica. Una decisió que ha generat molta polèmica entre els col·lectius que defensen aquesta tradició.

La setmana passada el Parlament va aprovar una proposta de resolució dels comuns que demana al govern de la Generalitat que faci els canvis legislatius necessaris perquè es deixin de celebrar correbous a Catalunya.

 JxCat, ERC i el PSC van donar llibertat de vot als seus diputats i alguns d'ells van votar a favor de la prohibició dels correbous. El text, finalment, es va aprovar amb 50 vots a favor, 17 en contra i 61 abstencions.

Curiosament, l'any 2010, tots els diputats d'Esquerra i de Convergència van votar a favor de protegir els correbous (a diferència de les corrides de Toros, que van quedar prohibides el mateix any). Fa 9 anys, també van votar a favor de blindar els correbous la majoria dels aleshores diputats socialistes.

Avui hem parlat sobre el tema amb Lucas Ferro, diputat d'En Comú Podem, Joan Castor, alcalde de Sant Jaume d'Enveja i Ferran Estruch, alcalde de Cardona.

Aquest últim ha defensat aquesta tradició i ha explicat: "El correbou de Cardona és un dels més antics i és una tradició que s'ha de respectar, però ja hem actualitzat moltíssim aquesta pràctica per adaptar-nos als nous temps. Lamentem que es fes aquesta decisió tan ràpidament, sense pensar-ho i sense poder discutir sobre el tema".

A més, ha afegit: "Nosaltres respectem a l'animal, sempre. No li fem mal i, evidentment, mai defensaríem una pràctica on es maltractés un animal".

Per la seva banda, el batlle de Sant Jaume d'Enveja, ha coincidit amb Estruch i ha afegit: "L'incident puntual de Vidreres ha acabat en un debat partidista. No crec que aquest incident hagi d'acabar amb un debat sobre la prohibició dels correbous. Les festes amb bous als pobles han evolucionat molt i estàvem complint amb la llei. Em queixo de la falta de parlar amb el territori, de debatre"

Unes opinions que el diputat lila ha entès però amb les que ha discrepat. Concretament, Ferro afirmava: "Intentarem tenir en compte tots els punts de vista. El meu grup no vetarà cap compareixença i entenem que el procediment ha de ser plural. Altra cosa és que nosaltres tenim la nostra opinió i creiem que la societat catalana és prou madura per prohibir els espectacles amb animals".

 

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?