Últimas noticias Hemeroteca

Jueves, 17 de Octubre de 2019

Otras localidades

Els productors de la DO Empordà, preocupats pels aranzels de Trump

L'aplicació d'aranzels a bona part dels productes europeus que importen els EUA afectarà els productors de vi

El president de la DO diu que estan preocupats perquè és un mercat que estava creixent però afegeix que no compromet el negoci

()

Els Estats Units són el segon país on la DO Empordà exporta més vi (el primer és Suissa). L'any 2018, hi van vendre prop de 97 mil ampolles que representen poc més d'un 1 i mig per cent del total de la producció de vi de l'Empordà.

Per això, el president de la DO, Xavier Albertí, treu ferro a l'anunci de Donald Trump d'aplicar -a partir del 18 d'octubre- un aranzel del 25% a productes com el vi que importen

Hi ha altres sectors que també es veuran afectats tot i que en menor mesura, com la indústria de la carn. L'any passat les vendes de les empreses càrnies de Girona als estats Units superaven de poc els 23 milions d'euros.

La decisió del govern americà era esperada després que l'organització mundial de comerç li ha donat la raó en el conflicte amb la Unió Europea per les subvencions a Airbus per desenvolupar dos models d'avions -cosa que entra en conflicte amb els interessos dels estats units-.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?