Últimas noticias Hemeroteca

Jueves, 17 de Octubre de 2019

Otras localidades

La majoria de monuments històrics presenten problemes de manteniment

Els experts reclamen un únic organisme per posar ordre i vetllar pel conjunt patrimonial.

Teatre romà. /

L’amfiteatre és la punta de l’iceberg del problema de fons dels monuments de Tarragona: la majoria pateixen un dèficit de manteniment o directament estan tancats. La llista és llarga: el Museu Arqueològic està tancat per obres; L'edifici principal de la Necròpolis Paleocristiana està tancat des de fa 25 anys; A la muralla, el Passeig de Ronda està clausurat des de 2007; El Teatre Romà no s'ha pogut visitar fins fa pocs anys i aquest estiu hi ha hagut despreniments a la Torre del Pretori.

Una mirada global

Els monuments són titularitat de diferents administracions; És per això que els experts reclamen un únic organisme transversal per posar ordre i vetllar pel conjunt patrimonial. Segons el catedràtic de la URV Joaquín Ruiz de Arbulo, “a Tarragona sempre ens ha faltat una eina de coordinació entre diferents institucions “.

Arbulo posa un exemple de la poca coordinació: ell encara no té l'informe que assenyala les deficiències de l'amfiteatre, i critica que els polítics tinguin la darrera paraula: “cada vegada més, a les administracions públiques hi ha la costum que tota la resposabilitat es passa als polítics, però no oblidem que són decisions tècniques”.

De fet, veu una segona intencionalitat en el tancament de l'amfiteatre i creu que potser és l’alerta, el toc d’atenció per reclamar més recursos.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?