Últimas noticias Hemeroteca

Miércoles, 23 de Septiembre de 2020

Otras localidades

El veto als cotxes contaminants es posarà en marxa sense els carrils bus pendents

Una de les plataformes reservades més importants, la de la B-23, està a l'espera que el ministeri de Foment traspassi la titularitat d'aquesta via a la Generalitat

Entrada a l'avinguda Meridiana de Barcelona per la C-58 amb el Bus-VAO a primer terme

Entrada a l'avinguda Meridiana de Barcelona per la C-58 amb el Bus-VAO a primer terme / Robert. Photographer (flickr)

L'1 de gener es prohibirà la circulació dels vehicles més contaminants, els que no tenen etiqueta ambiental de la DGT, per Barcelona. La Generalitat i l'Àrea Metropolitana s'han compromès a posar més autobusos en hora punta per donar una alternativa als ciutadans que hagin de deixar el cotxe a casa. Però quan això passi, encara no hi haurà cap dels carrils bus metropolitans que estan pendents.

El carril bus de la B-23, que ha d'anar de Sant Feliu a la Diagonal, permetria reduir en més de 20 minuts el temps de recorregut dels autobusos en hora punta. El departament de Territori té el projecte fet, però la Generalitat no pot licitar i començar les obres fins que el Ministeri de Foment no li traspassi la titularitat de la via i els 12 milions d'euros que costarà fer el carril. Segons fonts de Territori d'aquest projecte se'n beneficiarien 600 autobusos al dia, entre ells, els que venen d'Igualada o Martorell.

Pendent està també l'ampliació del carril bus d'entrada a Barcelona per la Gran Via. Ara comença després de creuar el Besòs i s'allarga fins a la plaça de les Glòries. Hi havia un projecte perquè arrenqués des de Montgat, que és on comencen les retencions d'entrada a la ciutat, però tenia un cost de 38 milions d'euros i es va descartar. Ara s'està dibuixant una solució més barata que quedarà definida al llarg de l'any que ve.

En un calaix està també el carril bus de la C-245 que ha d'anar des de Castelldefels fins a Cornellà, passant per Gavà, Viladecans i Sant Boi. Fonts de Territori expliquen que el projecte està fet i que la Generalitat ja disposa dels 10 milions d'euros que hi ha d'invertir. Però encara s'han de signar els convenis amb l'àrea metropolitana i els ajuntaments afectats, que han de posar més de 20 milions d'euros entre tots per finançar el projecte.

El Pla Director d’Infraestructures 2011-2020 contemplava també la un carril bus d’entrada a Barcelona per la C-31 Sud, entre Bellvitge i la Plaça Cerdà. Però no s’ha arribat a dibuixar mai.

Per tant, l'1 de gener quan comencin les restriccions als vehicles més contaminants només estarà funcionant el carril-bus de la C-58, que va costar més de 80 milions d'euros i que és bidireccional, i el de la Gran Via Nord d'entrada a Barcelona. L'Àrea Metropolitana no s'ha volgut pronunciar sobre el retard que acumulen la resta de projectes.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?