Sociedad
Economía

El PIB menorquí va créixer un 1,7 al segon trimestre

Des del Govern balear s'indica que menorca creix per sobre de la mitjana espanyola i europea

L'economia de Menorca segueix creixent, però amb manco força. / Cadena SER

Mahón

L’economia de Menorca va créixer un 1,7 en el segon trimestre de l’any. És la xifra més baixa des de 2015 i confirma que el creixement va perdent força després de tocar sostre el 2016 amb un increment del PIB del 3,9. Des de llavors Menorca encadena dotze trimestres consecutius perdent força. Així ho indica l’informe sobre el Moment Econòmic de les Illes Balears de setembre.

Però hi ha d’altres dades a tenir present. Per exemple, el número de persones aturades és molt inferior. Ara hi ha un 14% més de gent treballant que el 2014. El director general de Model Econòmic, Llorenç Pou, reconeix que Menorca té unes dades diferents a les de la resta de l’arxipèlag, però apunta que tenir un model econòmic diferent no implica anar pitjor que la resta d'illes. Posa l'exemple  de les persones ocupades o que, si Menorca compara el seu creixement amb la mitjana espanyola o europea la nostra illa surt molt ben parada.

Entre els sectors que més estiren de l’economia ara, hi ha la construcció, però amb diferències respecte al període que va derivar en la crisi de 2008. Llorenç Pou. D'entrada és un increment més equilibrat que ara fa una dècada.

No obstant també hi ha indicadors que cal vigilar, per exemple el de la taxa interanual d’aturats que no ha parat de créixer des del mes de juny després d’anys baixant. Això podria assenyalar que el mercat laboral ha tocat sostre a l’illa.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00