Últimas noticias Hemeroteca

Sábado, 19 de Octubre de 2019

Otras localidades

La mitad d'empreses va facturar menys que l'any passat

PIME dóna a conèixer la seva enquesta mensual de negocis turístics

Els negocis relacionats amb turistes no van tant bé com un any enrere. /

El 49% de les empreses enquestades ha facturat menys que al setembre de 2018. Així ho indica l’enquesta de la patronal PIME a més de 250 empreses del sector turístic. El 32% ha mantingut al setembre la seva facturació de la temporada passada, i un 19% ha augmentat la seva capacitat de venda respecte a l'any passat.

En conjunt, en els mesos de juny a setembre s'han obtingut uns resultats molt similars. Exceptuant, el mes de maig en una franja encara més negativa, el comportament reflectit per l'enquesta la resta de mesos d'aquesta temporada turística 2019 és molt parell. Al voltant de la meitat de les empreses menorquines de serveis turístics declara haver facturat menys que fa just un any.

La fallida de l'operador turístic Thomas Cook ha marcat més el passat mes de setembre i per rellevància tota la temporada. Les repercussions per la fallida de Thomas Cook són múltiples i diverses. Directament afecta diverses empreses menorquines, no només d'allotjament, si no a empreses proveïdores de productes i serveis als establiments que gestionaven en exclusiva clients de Thomas Cook.

Encara més inquietant, per a PIME, és a dia d'avui l'efecte que pugui tenir per a la destinació Menorca en pròximes temporades, i més en els mesos de temporada baixa d'inici i final d'estiu. A tot això se li ha de sumar el Brèxit sense acord que arribarà previsiblement el 31 d’octubre.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?