Sociedad

L'aeroport de Barcelona reforçarà la seva seguretat privada a partir de dilluns

Les empreses doblaran la presència d'agents per reforçar la seguretat d'aquestes instal·lacions

ACN

Barcelona

L'aeroport de Barcelona reforçarà dilluns i dimarts la seguretat amb 100 vigilants privats més, doblant així la presència d'efectius que té a la terminal.  Tot plegat amb un desplegament important dels cossos policials.

També Renfe confirma un increment de vigilants a les andanes i trens. El pla de contingència de la companyia i també d'ADIF, que està coordinat amb els Mossos d’Esquadra, ja està en marxa i ha suposat un reforç d'agents privats per intentar evitar sabotatges o invasió de vies, especialment a l'AVE a Girona o Sants, però també a Rodalies. Fonts de la companyia no han volgut donar xifres d'increment d'efectius per motius de seguretat però sí admeten un reforç.

A les estacions de l'AVE a Sants o Girona o a l'aeroport del Prat ja són ben visibles els agents antiavalots de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil als Ports. Els Mossos ja han engegat el centre de coordinació, el CECOR, a la conselleria d'Interior i ja no es desactivarà. La resta de cossos s'hi incorporaran a partir de dilluns. Els polítics hi aniran passant en els moments més crítics i el director general o el secretari d'interior tenen potestat per dispersar manifestacions si són violentes o hi ha perill per les persones o els béns.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00