Tribunales

Contundents càrregues policials a l'aeroport

Milers de persones es concentren a la porta de la terminal T-1 on s'han cancel·lat una setantena de vols

Policies carreguen contra manifestants a la Terminal 1 de l'aeroport del Prat / Toni Albir EFE

Barcelona

La Policia Nacional i els Mossos d'Esquadra han carregat contra manifestants que es concentren a l'aeroport del Prat, a la T1. Els agents han fet servir la porra i han colpejat amb contundència desenes de persones. Hi ha hagut almenys tres periodistes ferits. Un policia nacional ha colpejat al cap també un manifestant quan estava d'esquenes a les portes de la T1.

Els Mossos han disparat pilotes viscoelàstiques (Foam) per fer fora els manifestants de la planta 0, on aparquen els taxistes.

Tsunami Aeroport

La principal protesta contra la sentència del procés s'ha concentrat a l'Aeroport del Prat. El moviment Tsunami Democràtic ha fet una convocatòria per aturar aquesta infraestructura. I el seguiment massiu de la proposta ha col·lapsat els accessos. Ara mateix milers de persones es concentren davant la terminal 1 de l'aeroport i un centenar ha aconseguit entrar a l'edifici i protagonitzen una seguda davant del control d'accés. El dispositiu policial ha estat reforçat i la situació s'ha anat complicant a mesura que passaven les hores. Milers de persones han arribat a l'aeroport a peu per ser impossible fer-ho d'una altra manera.

Cargas de los mossos con foam en el aeropuerto del Prat

A conseqüència de les protestes s'han cancel·lat, de moment, 67 vols. La majoria són de Vueling, que assegura que els ha anul·lat perquè no s'ha pogut fer amb normalitat el relleu de tripulacions i treballadors de handling.

Carga del CNP en el aeropuerto del Prat

En un vídeo distribuit per Anonymous Catalonia es por veure amb detall la càrrega dels agents de la Policia Nacional.

El Servei d'Emergències Mèdiques informa que al llarg de la jornada ha realitzat 37 assistències sanitàries, principalment a la Terminal T1 de l'aeroport. D'aquestes 37 assistències 16 encara estan actives. Les 21 finalitzades han acabat amb 17 altes i quatre trasllats hospitalaris.

 



Les manifestacions arreu del territori

A Girona ha quedat interrompuda la línia d'alta velocitat.  També ha estat afectada la línia de treen convencional entre Girona i Barcelona, tot i que el servei en aquesta ja ha estat restablert. Treballadors de l'Hospital Josep Trueta han tallat l'Avinguda de França, davant del propi hospital. A Tarragona s'ha tallat l'autovia A-7 i la línia ferroviària entre Reus i Vila-seca. A Lleida dos punts de la Rambla Ferran estan tallats per manifestants: a la cruïlla amb Princep de Viana i davant del Pont Vell.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00