Sociedad

Batalla campal a la plaça 1 d'octubre

La concentració de rebuig a la sentència al davant de la Subdelegació va derivar en un enfrontament entre alguns manisfestants, els Mossos i la Policia Nacional

Hi va haver almenys 7 ferits i 2 d'ells van haver de ser atesos a l'Hospital Josep Trueta

La cera de les espelmes que portaven els concentrats ha deixar inutilitzat un tram de la Gran Via Jaume I de Girona

Foguera a la plaça 1 d'Octubre. / Imatge: David Parreño - Ràdio Girona

Girona

La concentració de rebuig a la sentència convocada per la plataforma Girona Vota a les 7 de la tarda va transcórrer amb normalitat. D'un to molt familiar, els concentrats -uns 9.000 persones segons els Mossos- es van asseure a la Gran Via Jaume I al davant de la Subdelegació del Govern proveïts d'espelmes que van vessar grans quantitats de cera a l'asfalt. Des d'un escenari es llegien cartes dels presos que s'intercalaven amb crits reclamant la independència de Catalunya o "Ho tornarem a fer".

Els enfrontaments amb la policia (Mossos i Policia Nacional) van començar quan, a les 9, a l'acabar l'acte, alguns manifestats -una minoria- van llençar algunes de les espelmes contra la línia policial que hi havia al davant de la subdelegació. Recriminaven als efectius antiavalots que, a la tarda, els haguessin desallotjat de l'AP-7.

Després de les espelmes van seguir llambordes, pedres o ampolles de vidre, entre d'altres, i els cossos policials van començar el desallotjament utilitzant les porres i disparant boles de foam. El primer moviment policial va provocar que el grup de es partís en tres i es dispersés pels carrers adjacents a la Gran Via i a la Plaça 1 d'Octubre.

Poc després, unes 200 persones, es van tornar a concentrar en aquesta plaça i van encendre una foguera al davant de l'Escola Eiximenis. Ja no hi va haver més càrregues i la concentració es va disoldre poc després de mitjanit amb un balanç de 7 ferits, dos dels quals van haver de ser atesos a l'Hospital Josep Trueta.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad