Últimas noticias Hemeroteca

Viernes, 22 de Noviembre de 2019

Otras localidades

L'emprenedoria basada en la producció i venda de proximitat a Lleida

Oferta limitada però amb alt valor afegit que busca el seu mercat i els canals de distribució a través de fires o punts de distribució que vetllen per la qualitat del producte, més enllà del preu. Amb quatre empreses lleidatanes del sector.

D'esquerra a dreta: Dolors Sansa, de L'Oliverar de Sanui; Jordi Garreta, que produeixen el suc de paraguaià "Ecolòrgic"; Anna Mor, de Mel de l'Oet i Eva Vila, de Cal Kika, productors de sucs i melmelades a Aitona. /

Aquest 16 d'octubre, coincidint amb el Dia Mundial de l'Alimentació, es posa de relleu una realitat: la producció i venda del denominat producte  "kilòmetre zero", aquell producte que també es coneix com "de proximitat", està guanyant quota de mercat i prestigi.

Soroll Lleida (16/10/2019) / Tram de 13:30 a 14:00 de Soroll Lleida / RÀDIO LLEIDA

Tant és així que fins i tot les grans superfícies hi estan apostant, reservant part dels seus locals a la venda d'aquests productes. 

L'aposta per la sostenibilitat dels consumidors, cada cop més exigents per allò que presenten a taula dóna ales a un sector, que té unes particularitats: els productes varien segons la temporada i també són més o menys abundants segons la meteorologia. El mercat sabrà encaixar-ho? Accepten els consumidors que, justament per aquestes causes, aquests productes tinguin un preu més elevat?

Debat a SER Lleida amb empreses del sector que s'hi dediquen. Amb Dolors Sansa, de L'Oliverar de Sanui, productor d'oli d'oliva verge extra a l'Horta de Lleida; Jordi Garreta del Grup Garreta, elaborador de sucs de la marca "Ecolòrgic" (a punt de sortir a la venda en algunes superfícies comercials de Lleida); Anna Mor, apicultora i productora de la mel de la marca "Mel de l'Oest" i Eva Vila, de Cal Kika d'Aitona, productora i venedora directa de sucs, melmelades i almívars.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?