Sociedad

Tres detinguts i nou ferits en una nova nit de disturbis

Cremen contenidors a Gran Via Jaume i, Plaça Catalunya, Plaça 1 d'Octubre i munten una barricada al carrer Nou

La Policia Nacional dispara pilotes de goma per dispersar una concentració davant la seva comissaria de Pedret

Fila de contenidors cremant davant l'edifici de Correos. / Imatge: David Parreño - Ràdio Girona

Girona

La nit de disturbis a la ciutat de Girona ha estat una mica més llarga que l'anterior, de més intensitat i amb un radi d'acció major.

Dues fileres de contenidors van cremar a la Gran Via Jaume I; una al davant del giratori de l'edifici de Correus i l'altra al davant de l'Hotel Ultònia. També hi va haver foguera a la Plaça 1 d'Octubre, a l'entrada del carrer Eiximenis i a Plaça Catalunya, a tocar de l'Avinguda Sant Francesc.

Com la nit anterior, els manifestants van començar les hostilitats al davant de la subdelegació del govern amb la crema d'almenys una fotografia i llançament de tot tipus d'objectes al cordó policial que formaven la Policia Nacional i els Mossos d'Esquadra, que els van dispersar.

Un grup va respondre cremant contenidors a Gran Via i llançant rajols, pedres i ampolles de vidre que aquest matí els operaris de la brigada de neteja s'afanyaven a retirar.

Uns altres es van concentrar a la Plaça 1 d'Octubre, on van encendre una foguera al seu centre i una altra a l'entrada del carrer Eiximenis abans de ser dispersats cap a carrers adjacents com el Sèquia o Perill i la plaça Josep Pla. La policia va prendre la plaça just quan els manifestants estaven intentant acordonar-la amb una gran barricada de punta a punta.

Sí que van aconseguir muntar una enorme barricada de tanques metàl·liques al carrer Nou per impedir el pas dels antiavalots cap a l'Avinguda Sant Francesc. El caixer de La Caixa va ser destruït.

Ja a la Plaça Catalunya, van cremar contenidors just on comença l'Avinguda Sant Francesc. Un grup de manifestants va acabar dirigint-se cap a la comissaria de la Policia Nacional a Pedret, on van ser dispersats amb pilotes de goma.

Hi ha hagut 3 detinguts i 9 ferits, un dels quals, va haver de ser traslladat a l'hospital.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00