Sociedad | Actualidad

La Policia Nacional va llençar gasos lacrimògens

Va ser a passeig de Sant Joan amb Aragó a les tres quarts d'onze, en un moment de tensió entre policia i manifestants

Agents de la Policia Nacional anit als carrers de Barcelona / Toni Albir (EFE)

Barcelona

La Policia Nacional va llençar aquest dimecres gasos lacrimògens als manifestants, segons fonts policials. Va ser en un moment de tensió a passeig de Sant Joan amb Aragó a les tres quarts d'onze de la nit. Un centenar de persones tiraven pedres als agents, des de darrere d'una línia de foc. Per dispersar-los, la policia va disparar des d'escopetes pots de gas que van provocar sensació d’asfíxia als presents; molts d'ells periodistes.

Els ploraven els ulls, alguns van perdre momentàniament la visió, els cremava la gola i la pell i els costava respirar. Els bars de la zona els regalaven aigua perquè es netegessin la cara i s'hidratessin i alguns sanitaris voluntaris atenien a les persones que havien anat per terra. La sensació va durar mitja hora. Avui la policia adverteix que si hi torna a haver violència els agents seran encara més contundents. Diuen que avui esperen detenir més persones que ahir i demà més que avui. En aquests tres dies s'han detingut 69 persones, 5 d'elles han entrat a presó.

L'últim, un noi detingut ahir al matí a Lleida, acusat de tren trencar-li un braç a un Mosso dimarts a la nit. Se li imputen delictes de desordres, lesions i atemptat a l'autoritat. Els altres nou detinguts dimarts a Lleida han quedat en llibertat amb càrrecs i amb una ordre d'allunyament de mig quilòmetre de la subdelegació del Govern. Aquesta matinada, a Barcelona, un altre jutjat de guàrdia ha dictat també presó sense fiança per quatre detinguts més dimarts a la nit a la capital catalana. Segons l'auto del jutge un d'ells va empènyer un agent, un altre va retorçar-li els dits a un policia, a qui va arrencar els cables de comunicacions. La tercera va llençar pedres als agents i el quart va treure el casc a un policia i li va clavar un cop de puny.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00