Sociedad

La cúpula dels Mossos creu que si cau Buch en plena crisi s'acceleraria l'aplicació de la Llei de Seguretat Nacional

També tenen molt malestar amb alguns membres de l'executiu que valoren les seves actuacions sense tenir informació

El conseller d'Interior, Miquel Buch / Andreu Dalmau EFE

Barcelona

El cos se sent sol i creuen que només tenen el suport del Conseller d'Interior, que els deixa treballar sense interferències. Consideren que seria molt desafortunat que marxi i que això posaria en risc la credibilitat de la feina que estan fent els Mossos aquests dies. També se senten satisfets pel suport que reben del Ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska i creuen que no hi ha cap motiu perquè el Govern espanyol apliqui la llei de seguretat nacional.

Estan molestos amb alguns tuïts

A més, hi ha molt malestar amb alguns membres de l'executiu que valoren les actuacions dels Mossos en plena crisi sense tenir informació i sense esperar a què acabi aquest greu episodi. El tuït del President del Parlament, Roger Torrent criticant el dispositiu dels Mossos amb la manifestació de l'ultradreta no ha agradat gens, per exemple. Consideren que són qüestions que haurien de debatre's al Parlament quan hagi acabat tot.

La relació amb la Fiscalia i la resta de cossos de seguretat

Hi ha coordinació però cadascú fa una mica la seva, per dir alguna cosa, actua segons els seus propis protocols. Els contactes amb la Fiscalia són permanents i precisament avui el Fiscal Superior de Catalunya, Francisco Bañeras ha estat al Centre de Coordinació d'Emergències, instal·lat al departament d'Interior. El Ministeri públic està demanant penes de presó per alguns dels detinguts (set han ingressat entre reixes) mentre que els serveis jurídics de la Generalitat van demanar fiances assumibles de 2.000 euros.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00