Sociedad

500 projectils de foam disparats pels Mossos en una nit

En alguns moments van arribar a llançar 45/50 bales de viscoelàstica per minut, especialment a Passeig de Gràcia provocant diversos ferits.

Mossos d'Esquadra als aldarulls de Girona de dijous / David Borrat EFE

Barcelona

Malgrat tot, es percep entre els manifestants que no tenen por d'aquest material. Sí que tenen més efectes les pilotes de goma que dispara la Policia Nacional. S'investiga si el jove que dilluns va perdre un ull a l'aeroport va ser per l'impacte d'una bala de goma, igualment com un jove que va perdre un 40 per cent de la massa testicular.

La reacció dels manifestants

La policia percep que els manifestants violents no s'espanten ni amb l'ús de foam, ni tampoc quan disparen salves. No es descarta que s'acabi fent servir gas pebre més aviat que tard. Mentrestant, hi ha dos canons d'aigua dels Mossos i la Policia Nacional mobilitzats per si els necessiten per aixecar barricades.

L’increment d’agents de la Policia Nacional

El Cos Nacional de Policia ha incorporat avui un nou contingent d'agents per reforçar les unitats d'ordre públic. Des de dilluns hi ha més de 200 agents ferits i alguns fan el relleu. Fonts policials neguen que anit hi hagués cap problema pel fet que no se'ls veiés al carrer, perquè van ser a Girona, Sabadell o Tarragona.

Els antiavalots de la Guàrdia Civil es van mobilitzar també ahir a Reus i segueixen controlant infraestructures crítiques com els Ports de Barcelona i Tarragona, i els aeroports.

La policia tal i com venim explicant està molesta amb els Bombers de Barcelona perquè arriben tard i lentament a apagar incendis provocats per muntar barricades. Van patir dimecres quan les flames cremaven descontrolades i s'acostaven perillosament a un edifici del carrer Roger de Flor a l'Eixample. Els Mossos van acabar activant els Bombers de la Generalitat perquè els de Barcelona no arribaven a tot.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00