Últimas noticias Hemeroteca

Viernes, 22 de Noviembre de 2019

Otras localidades

Medi Ambient retira 300 tones de pneumàtics d'una parcel·la de Ciutadella

La Direcció General de Residus hi ha actuat de manera subsidiària davant els incompliments reiterats del propietari

Retirada dels residus /

La Direcció General de Residus i Educació Ambiental ha completat la retirada de 291,26 tones de restes de pneumàtics fora d’ús triturats que acumulats des de feia anys a una parcel·la ubicada al terme municipal de Ciutadella.

La Conselleria de Medi Ambient s’ha vist obligada a actuar de manera subsidiària davant els incompliments reiterats del propietari, qui, fins l’any 2008, va disposar d’una autorització administrativa com a gestor de residus.

Després de diversos requeriments per part del Servei de Residus i Sòls Contaminats, el propietari de la parcel·la va ser sancionat, per tenir abocats aquesta gran quantitat de pneumàtics fora d’ús sense cap tipus de condició d’higiene, seguretat, i sense entregar aquests residus a un gestor autoritzat.

El juny de 2016, es va iniciar un procediment administratiu contra el propietari i a l’agost de 2018 es va publicar al BOE la resolució relativa a l’execució de les actuacions de reposició de la situació alterada a l’estat original, sense que el propietari tampoc dugués a terme la reposició.

Per tot això, el Servei de Residus i Sòls Contaminats inicià l’any 2019 la tramitació de l’execució subsidiària del desmantellament d’aquest apilament de neumàtics, que es va adjudicar per un import de 58.211 €. L’apilament ocupava una superfície de 200 m2 i una alçada de 5 metres.

Atès que a Menorca no hi ha instal·lacions per a la gestió de pneumàtics fora d’ús, aquests han estat traslladats a una instal·lació de tractament a Catalunya.

 

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?