Sociedad

Renfe recupera els AVE suprimits des de divendres

Aquest dimecres tornaran a circular tots els trens amb normalitat.

La companyia ha demanat disculpes després queixes dels usuaris per la supressió d'alguns trens

Tram tallat a les vies de l'AVE el dia en què es va conèixer la sentència / Gerard Vilà ACN

Girona

La supressió dels trens que surten de Figueres-Vilafant a les 6.30 i a les 7.20 del matí ha provocat les queixes de bona part dels usuaris que es desplacen diàriament a Barcelona a treballar. Tenen un grup de whatsapp on expliquen que no els han avisat de la supressió dels seus trens habituals i que tampoc els han permès comprar un bitllet per un altre tren. Renfe diu que no els han pogut comprar perquè els trens que circulen van plens, tot i que els usaris afirmen que no.

Durant tots aquests dies, Renfe també ha suprimit el tren que surt de l’estació de Sants de Barcelona a les 18.50, tot i que es podia agafar bitllet a través de l’aplicació del móbil. Un dels usuaris habituals d’aquest tren ha explicat que Renfe “envia SMS a alguns dels usuaris per advertir-los que el seu tren no surt, però no avisen a tothom”.

Renfe va decidir suprimir aquests trens dijous passat per “aïllar” qualsevol incidència que hi pogués haver en el tram de Figueres a Barcelona. “D’aquesta manera, si passa alguna cosa en aquesta part de la línea, l’afectació queda aïllada de la resta de serveis d’alta velocitat amb origen i destinació Barcelona”, explicava en un comunicat la companyia. La supressió d’aquests trens implica que en alguns casos els usuaris que facin el viatge fins més enllà de Barcelona, quan arriben a Sants han de canviar de tren.

Aquest canvi de l'operativa ha obligat a Renfe a operar el tram Figueres-Barcelona amb trens francesos.

Renfe diu que no esperava tantes queixes dels usuaris per aquestes mesures i ha demanat disculpes per les molèsties. Els usuaris que vulguin poden presentar reclamacions. A partir de demà (dimecres 23) tots els trens sortiran amb normalitat.

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00