Últimas noticias Hemeroteca

Viernes, 22 de Noviembre de 2019

Otras localidades

Plec de lectura 1. Pasqual Calbó

Una bona manera de conéixer als noms destacats de les lletres i de la pintura de Menorca al llarg de la història

Els plecs de lectura condensen en un format breu, el més destacat de diferents autors literaris i pictòrics de Menorca al llarg de la història / ()

Comencem aquí a traslladar la iniciativa denominada Plecs de lectura. Va nèixer amb la idea de donar a conèixer als noms destacats de les arts de Menorca, en literatura o pintura.

Des de Ràdio Menorca hem volgut convertir-ho a podcast per facilitar l'accès a qui vulgui escoltar aquests petits fragments que retracten a autors com Pasqual Calbó, el primer de la sèrie.

El menorquí Pasqual Calbó i Caldés fou considerat un dels millors pintors de la història de l'illa.

Gràcies a una pensió d'estudis, el 1770 va marxar a Itàlia durant diversos anys per aprendre pintura de la mà del pintor Chiesa, passant per Gènova, Venècia i Roma. El 1779 seria nomenat pintor de la cort de Viena, i un any després retorna a Menorca gràcies a un salconduit.

Uns anys més tard, el 1787, parteix de nou, aquesta vegada cap a Amèrica, on renova el seu estil pictòric. El 1790 retornaria a Menorca, on redactà diversos manuals científics i tècnics fins que una paràlisi l'impedia continuar treballant el 1812. Mor el 1817.

La seva obra pictòrica rep influències dels paisatgistes i del romanticisme. Destaca també el seu interès per la ciència, així com la publicació d'un tractat científic en llengua catalana.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?